Oktober 2021

Bijna een half jaar geleden schreef ik mijn laatste blog! En dat was eigenlijk niet een bewuste keuze. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd, waardoor ik weinig tijd of (positieve) energie kon besteden aan mijn praktijk. De afgelopen periode heb ik samen met mijn zus de zorg om onze zieke moeder op ons genomen, wat uiteindelijk 3 weken geleden helaas abrupt is geëindigd met haar overlijden.

Onze band was goed, maar ingewikkeld. Mijn moeder is 66 jaar geworden en heeft denk ik 66 jaar gestreden. Gestreden tegen haar psychische ziekte, haar zelfbeeld, haar emoties en haar angsten. Het afgelopen jaar kwam daar ook nog een paar lichamelijke ziekten bij, waar ze dan ook weer tegen moest strijden. Ons leven samen is nooit gemakkelijk geweest, maar nu zie ik vooral dat ze nooit heeft opgegeven. Ze is blijven strijden, ook al leek het soms zinloos , was het te zwaar of kwam er weer een psychose of delirium overheen. Ze bleef strijden! En dat is wat haar ware persoon kenmerkt en wat ik wil blijven herinneren.

Het verlies van mijn eigen moeder maakt dat ik zelf ook even wankel. Hoe doe ik dat ” rouwen”? Ik heb geen flauw idee! En soms maakt dat me onzeker en word ik streng naar mezelf. Maar inmiddels weet ik dat je naast rouwen ook leuke dingen kan (en moet) blijven doen. Want dat maakt ook dat je veel kan praten over het verlies, het gemis echt kan doorvoelen, maar ook dat er meer ruimte komt om weer de leuke dingen te herinneren en te voelen. De oerliefde die ik voel voor mijn mama voel en die zij voor mij, mijn zus en haar kleinkinderen voelde. Het hooggevoelige dat ik van haar heb meegekregen. De liefde voor de natuur, het fietsen en het knuffelen. Mijn moeder was ook degene die alles wat ik deed in mijn praktijk fantastisch vond, gewoon omdat ze zag hoe leuk ik het vond en hoe erg het mijn “pad was te volgen”. Door wat ik leerde op mijn opleiding en in mijn praktijk, leerde zij over zichzelf ook weer een beetje bij.

Ik ben er van overtuigd dat ze naast me staat nu ik mijn werk in de praktijk weer oppak. Daarom ga ik weer readings en consulten geven en ben ik bezig met de voorbereiding voor een healingcircle en mindfullwalk! Hou hiervoor mijn website en socials in de gaten!

Reacties

  1. Janine zegt:

    Wat schrijf je mooi en liefdevol! Trots dat je je eigen pad volgt. Jouw moeder zal altijd bij je zijn in jou en in je hart. Dikke knuffel en liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *