April 2021

We zitten midden in de lente! De bollenvelden zijn weer prachtig en de eerste lammetjes zijn geboren! Een tijd van het buitenzijn en heerlijk genieten van de zon is weer aangebroken!

1,5 week geleden heb ik de 2e mindfullwalk georganiseerd en wat bofte we met het weer! Samen met een groepje dames hebben we heerlijk gewandeld in de Waterleidingduinen bij de Zilk.

Mindfull wandelen is op een bewuste manier wandelen in de natuur. Gewoonlijk zijn we lekker aan het kletsen tijdens het wandelen, super gezellig natuurlijk, maar tijdens de mindfullwalk gaan we juist met onze aandacht naar binnen in plaats van naar buiten! Heel gezond voor de afwisseling!

We zijn gestart met een lekker stukje lopen om ons energielevel al wat te laten dalen. Toen we een mooi plekje hadden gevonden heb ik een korte geleide meditatie gedaan waarin de focus lag op de communicatie van je lichaam. Wat zegt je lichaam je? Welke signalen geeft het af? Voel je ergens pijn of spanning? Zo zijn we ons hele lichaam gaan scannen en aanvoelen.
Zelf voelde ik spanning in mijn bovenrug, iets dat ik niet eerder opmerkte. Door er naar toe te ademen, komt er ruimte voor ontspanning en neemt de spanning af. Ik weet waar de spanning vandaan komt, maar ook als je het niet weet is het goed er aandacht voor te hebben. Een dame uit de groep merkte op dat toen ze met haar ogen gesloten stond, ze de energie van de mannelijke voorbijganger haarfijn aanvoelde toen hij haar passeerde. Super mooi hoe je bewust wordt van dit soort kleine signalen door gewoonweg je ogen te sluiten en je aandacht naar jezelf te brengen!

Na de meditatie hebben we een tijd in stilte gewandeld. In stilte wandelen maakt dat je nog meer de ontspanning kan vinden en de verbinding met je lichaam kan aangaan. Aan het einde van de wandeling was het energielevel van de groep duidelijk rustiger en meer ontspannen!

Door je meer bewust te worden van je lichaam, kan je beter de signalen oppikken die je wijze lichaam je geeft. Ik kan uit ervaring spreken dat dit bewustwordingsproces er één is van een lange adem, maar ook dat het het dubbel en dwars waard is! Zelf als HSP-er raak ik snel overprikkeld, door beter de signalen van mijn lichaam te horen en te begrijpen kan ik sneller op de rem trappen. Want vaak weet mijn lichaam allang dat het te veel is, maar wil mijn hoofd gewoon nog even niet stoppen… Door de signalen te begrijpen, kan ik sneller ingrijpen om de dreiging van overprikkeling weg te nemen!

De volgende wandeling vindt plaats op woensdag 19 mei 9.30uur. Je bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *