Juli 2020

In maart schreef ik mijn laatste blog! De afgelopen maanden had alles te maken met “naar binnen keren”. De wereld stond even stil en dus was er voldoende tijd voor iedereen om weer tot zichzelf te komen. Is dat bij jou ook gelukt?

De afgelopen maanden waren voor mij zeker een moment van bezinning en het maken van keuzes. Ik ben ervan overtuigd dat dingen in het leven gebeuren met een reden. Zo liep ik in februari vast, mijn lichaam en geest haperde volledig omdat ik niet mijn eigen pad volgde maar deed hetgeen waarvan ik dacht dat dat van mij verwacht werd.  De tijd thuis tijdens Corona was voor mij een tijd van bezinning en keuzes maken.                          Per 1 september start ik dan ook met een nieuwe superleuke baan! Een baan dichterbij huis, voor iets minder uren maar zo ontzettend passend bij mij! Het nemen van dit besluit voelt als een stap in de goede richting onderweg op  mijn eigen pad! Door deze keuze geef ik mezelf meer ruimte om me meer te richten op mijn (andere) passie; mijn eigen praktijk !

Keuzes maken is niet altijd makkelijk. Ook ik ga ze soms liever uit de weg, alhoewel ik kan mezelf beter “de ontwijker” noemen wat dit punt betreft! Maar het niet maken van een keuze is ook een keuze, waarmee je stil blijft staan in de huidige situatie. Als ik naar mezelf kijk is het maken van een keuze spannend, je weet niet wat er komen gaat en dan lijkt het soms veiliger om gewoon te blijven doen wat je altijd deed (ookal is dit niet meer wat je wilt). Dit komt voort uit “overtuigingen” die in het verleden zijn ontstaan. Bijvoorbeeld de overtuiging van “ik doe niks goed” of “mensen zijn niet te vertrouwen”, “mijn mening doet er niet toe”etc. Het herkennen en erkennen van deze overtuigingen geeft de mogelijkheid deze te gaan weerleggen op het moment dat ze het hardst schreeuwen! Overtuigingen zijn geboren uit de noodzaak je te beschermen, echter is deze noodzaak vaak allang niet meer aanwezig.

Ik kan inmiddels met de volle overtuiging zeggen: een keuze maken werkt bevrijdend! En wat je ook kiest, het is altijd de juiste keuze op dat moment, als je maar vanuit je diepe zelf ervan overtuigd ben dat dit de keuze is die het beste bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *